Wandeltochten Info

Veldlopers Gulpen / Wandeltochten Info

Winterwandeltocht

In de wintermaand januari organiseert WSV de Veldlopers een Winterwandeltocht. Tijdens deze tocht krijgt u een gratis warme consumptie aangeboden op onze rustplaats. Jaarlijks zorgen de winterse omstandigheden voor fantastische uitzichten en geven een extra dimensie aan het prachtige parkoers.

Lees verder….

Culinaire Heuvellandtocht

In de maand april organiseert WSV de Veldlopers een Culinaire Heuvellandtocht. Tijdens deze tocht heeft u naast de normale wandelmogelijkheid tevens de gelegenheid om van het culinaire deel gebruik te maken. Daarnaast wordt voor de gezinnen met kinderen op de 7 kilometer route een leuke speurtocht ingevuld.

Lees verder….

Midweekwandeltochten

Vanaf 2002 organiseert WSV de Veldlopers een 10-tal midweektochten per jaar. Deze tochten zijn bedoeld voor jong en oud. Ideaal voor senioren en wandelaars die met diensten werken en op een doordeweekse dag ontspanning zoeken door te wandelen.

De midweek wandeltochten worden steeds gehouden op de 3e woensdag van de maand gedurende de periode februari t/m november. Wij verheugen ons op het steeds toenemende aantal deelnemers aan deze tochten.

Lees verder….

Nacht van Gulpen

In de afgelopen decennia is de Nacht van Gulpen uitgegroeid tot een internationaal wandelevenement van formaat. Een nachtelijke wandelklassieker van 70 km., dwars door het prachtige Heuvelland in Zuid-limburg. Gemiddeld 1500 wandelaars uit binnen-en buitenland trotseren jaarlijks deze pittige tocht. Juist dat landschap en de opkomende zon tijdens het ochtendgloren geeft de tocht iets heroïeks. Elk jaar is het parcours, dat door WSV De Veldlopers uit Gulpen, wordt uitgezet weer anders.Met zekere regelmaat wordt daarbij gekozen voor een korte uitstap over de landsgrens naar België en/of Duitsland.

Lees verder….

Korenwolfwandeltocht

Het Korenwolf-wandel/evenement, dat in 1996 is ontstaan, is om zijn organisatieopzet en doelstelling(en) elk jaar nog uniek te noemen. Organisatie van dit wandelevenement vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Wandelsportvereniging ‘De Veldlopers’ uit Gulpen, waarbij zij zich elk jaar laten bijstaan door verschillende organisaties, stichtingen en/of instanties die staan voor behoud van ons unieke stukje Heuvelland. Op de start- en rustplaats wordt gezorgd voor live muziek onder het genot van een hapje en een drankje. Niet te vergeten een heerlijk glaasje Korenwolfbier. De rustplaats wordt jaarlijks ingericht op een van de carré boerderijen in de omgeving van Gulpen.

Lees verder….

Kastelenwandeltocht

In Oktober organiseert WSV de Veldlopers jaarlijks traditioneel de Kastelenwandeltocht. De Kastelenwandeltocht is het oudste evenement van onze vereniging. In 1963 werd de tocht voor het eerst georganiseerd. Bij inschrijving ontvangt iedere deelnemer een gratis appel voor onderweg. De uitgezette parkoersen voeren u langs de diverse kastelen in de omgeving van Gulpen. Ieder jaar staan een aantal kastelen centraal in de Kastelenwandeltocht. Vanaf 2011 zijn we gestart met extra informatieborden bij de Kastelen langs de route om de wandelaars te informeren over de historie.

Lees verder….

Lid worden...Hoofdsponsoren

Plan Keukens Gulpener Bier Hendriks Landgraaf Media Groep Limburg Heuvelland Catering Cafe Paddock Gulpen Elektro Paul Kersten